Покупка на hoverboard – какво трябва да знаете

Ховърборд е вид дъска с електрически двигател, подсилена от две колела.

Правилният избор на ховърборд започва с проучването на ценовия диапазон. Освен цената, hoverboard е фундаментално различен тип по размер на дъска, колела, проектиране, вътрешните части и разбира се, качество на материали. Видът и размерът на колелата зависи директно от повърхността, по която ще се управлява (асфалт, грунд, трева или керемиди).

От дизайна на ховърбордите, зависи пък колко дълго ще работи устройството. За качеството на материалите, често се вземат под внимание и някои препятствия.

Вътрешните части (или по-скоро, качеството на вътрешните компоненти) се отразява на неговото изпълнение, а именно, дали светва или не при внезапно спиране на скоростта или плавно тръгване, дали вибрира и скача.

Различия между колелата hoverboard

Основните типове и размери колелата са: 6.5, 8 и 10 инча. 6,5 и 8 см. Те представляват гумирани колела, без амортизация. Те са следвани от висок профил и амортизация (с надуваем състав). Моделите hoverboard с 6.5 и 8 се препоръчват само за плоски повърхности (плочки, ламинат, паркет, идеален асфалт). Причината за това е липсата на амортизация.

Използването на ховърборд стимулатори 6.5 и 8 върху неравномерен асфалт и други подобни повърхности намалява живота на устройството и уврежда човешкото тяло (всички вибрации преминават от дизайна на устройството към гръбначния стълб). Освен това, карането на 6,5- и 8-см. по неравномерни повърхности води до дискомфорт и значително увеличава шанса за падане от устройството, в резултат невъзможността да се пази равновесие.

Десет сантиметровите ховърборди могат да се използва за повече видове повърхности (дърво, трева, чакъл, асфалт). Има и някои модели с надуваем, но безкамерни джанти и нископрофилни гуми. Тези модели са с “висока проходимост” и са подходящи за разходка на равни терени. С тях карането по неравни повърхности не е желателно, поради липсата на амортизация.

Разлики в дизайна на жироскопските стимулатори

На пазара има голямо разнообразие ховърборди. Повече от 20 различни дизайна могат да се намерят и поръчат и онлайн от различни магазини. Всеки сам трябва да избира според въпрос на вкус и това дали пазарува първия или поредния ховърборд. Това дали е начинаещ или с опит.

Сред моделите могат да се открият такива, чийто дизайнери са помислили за последиците от сблъсък с препятствия, други не. В някои ховърборди дизайнът предлага и странично осветление. Изборът на такива трябва да е насочен към обезопасеното осветление. Ако липсва такова, то вероятността ще се увреди при удар от камъчета и клонки по пътя.

Предвидете всички по-горе изброени неща и вашият ховърборд ще ви служи вярно и за дълго!

 

0.00