Подарък за дядо – няколко добри идеи

Какво обичат дядовците? Какви подаръци се предпочитат от мъжете в златната възраст?

В душата на всеки мъж на години продължава да живее едно момченце, което по детски желае в деня на своя личен празник изненади и всеобщо внимание. Разбира се, няма да покаже това на никого.

Възможно е и на самия себе си да не признава колко важни за него са подаръците, направени от душа, доколкото за главата на семейството не е присъщо да проявява подобна сантименталност. Но останалите членове на семейството имат пълното право чрез подаръци да изразяват своята любов към дядо, и това по никакъв начин няма да засегне неговото самолюбие.

Подарък за дядо – какво се подарява на младите дядовци

Някои 45-50 годишни мъже биват наричани „дядовци” само защото се предполага социалният статус на мъжете, които имат внуци. Всички останали характеристики, които се свързват с думата дядовци – почтен вид, побеляла коса, бастун за ходене, заседнал начин на живот – това не е за тях.

Тези млади дядовци надминават много 25-годишни мъже по физическо здраве и сила, и по брой позитивни хобита, позитивен поглед върху света. Ако човекът е от т.нар. група на младите дядовци, то вариантите за избор на подарък за дядо са изключително разнообразни.

Например:

 • Стилни фирмени аксесоари за вратовръзка и ризи;
 • Кожена папка за документи, елегантен тефтер за лични записки;
 • Видеорегистратор;
 • Спортен инвентар или чанта за него – ракета, ръкавица за голф, обувки за боулинг, топка за боулинг, снаряжение за походи, за изкачване на върхове – раници, щеки, палатки;
 • Инструментариум за хоби – четки, бои, лакове, техническа очила за защита на очите при работа с ъглошлайф, резачка, килимче;
 • Рибарско снаряжение – добра въдица, мобилно столче с джобове, ароматни подправки за стръв, шапка против комари, нож с допълнителни функции.

Какво да подарим на дядо на достолепна възраст

Подходящи подаръци за дядо на възраст, който предпочита да прекарва по-голяма част от свободното си време в спокойни занимания, например, в гледане на телевизия, могат да са изделия за поддържане на топлината на тялото:

 • Топъл халат, пижама, жилетка с обикновен цип или с копчета;
 • Топли домашни чехли, които трябва да са с твърда обувка с цел предпазване от падане;
 • Безопасна камина;
 • Поставка за крака с мека обвивка;
 • Добър термос с малък обем.

Възрастен дядо, който не се изкушава от предложенията на технически прогрес, би се зарадвал най-много на таблет, с помощта на който може удобно да чете всякакви книги без очила, да общува чрез социалните мрежи с близки и приятели. А също и да научава новините по-рано, отколкото се пускат по телевизията.

Вниманието на близките е най-важно на личен празник, но както и всеки човек, дядото също ще зарадва на закупените подаръци, особено, ако сте се доверили на SmeshkiNaDreshki.com.

0.00